Bona 2009 12 23

Dicsiplin: Dressyr

Värmde upp enligt gårdagens instruktioner; jämnt stöd på tyglarna och bara mjuk och snäll. Kom fram till att blicken är det viktigaste för att lilla häst ska bli lösgjord. Hon var duktig ponni efter ett tag och gick faktiskt bättre än på länge. I höger varv är hon väldigt mjuk och fin men i vänster tar hon inte stöd på ytter, men det gick rätt bra att hittada det genom att flytta bakdelen undan innerskänkel ett par steg och växla mellan inåt- och utåtställning. Jobbade lite med att få henne lyssna bättre på sidförande hjälper och det var inga problem, svårast är att flytta bakdelen undan vänster och framdelen undan höger.

Jobbade lite tempoväxlingar i trav och galopp, i traven var hon jätteduktig och längde sig bättre än någonsin! Hon är så underbar, man bara flyter fram när de väl ger med sig och man verkligen ser och känner hur benen rör sig ända från manken och ut till hovarna! I galopp gick ökningarna bra på volt men på rakt spår blir hon lång och det är svårare att få igenom ställningen i vänster varv. Fina övergångar iallafall och hon fattar rätt galopp nu i båda varv.
Började samla traven litegrann och det gick också bra, det är ju i ett väldigt tidigt skede så det är inga höga krav på henne med det än men jag var helnöjd!

Att jobba på: Stöd på högertygel, ska bli lättare att flytta i sidled. Stärka galoppen med fler fattningar och tempoväxlingar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0