Bona Tomas Torgersen-kurs 2010 01 24

Disciplin: Hoppning
Tränare: Tomas Torgersen

Vi började passet med att trava hästarna längst spåret. På den ena långsidan skulle vi lägga två små volter och mellan dem trycka på hästarna lite extra. På den andra långsidan la vi en lite större volt över tre bommar. Jag fick inte igenom ställningen på Ponni i vänster varv men Tomas tyckte att jag skulle fokusera mer på att hon skulle vara fram för skänkeln. Efter ett par varv med lite mer tryck blev hon mjukare. I höger varv var hon fiiiin. Vi gjorde samma övning i galopp men med en ordentlig ökning mellan de två små volterna. Här fick jag jobba med att vända henne för innertygeln och hålla om i galoppen.

Hoppningen idag fokuserade på att kontrollera galoppen. Vi hoppade en liten bana som började på medellinjen med travbom in över ett kryss och tre normala språng till ett räcke. Från hörnet hoppade vi en liten oxer ut till E och därifrån mot andra hörnet över ett räcke. Längst nästa långsida låg en linje med tre språng där vi skulle få in fyra korta mellan. Den sista linjen var svår och det tog ett par försök innan det blev någelunda bra flyt igenom.
Helgen har varit lärorik och det känns som att det gått mycket framåt. Tempot är bättre och jag börjar få lite känsla för det hela. Tomas sa mycket klokt, bland annat så genomsyrades allt av att det skulle vara avspänt hela tiden. Man skulle ge hästen förutsättningarna för att hoppa och sen ska den sköta jobbet själv utifrån det utan att förutsättningarna ändras när man kommer in i hinderzonen. Hoppas att det blir fler kurser för Tomas framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0