Bona 2010 03 25

Disciplin: Hoppning
Tränare: Annelie

Framridningen gick bra idag, hon var väldigt spänd i början men lugnade ner sig och började frusta (=avslappnad) innan Annelie kom och hjälpte till. Red volter runt hindren som jag fått tips om tidigare och det blev bra :) Hon är inte så svår att lösgöra nu heller men är liksidig.

När Annelie kom fick vi trava på en volt över bommar och skulle ha hästarna böjda genom kroppen över bommarna. Först fick vi gå på en stor volt och sen skulle vi hitta en liten liten volt mellan hindren som stod framme istället. Till en början kunde jag rida henne ställd över bommarna men bakdelen sladdade utanför spåret och hon ville gärna räta ut sig över bommarna. Efter ett par varv fick vi sakta av till skritt och fortsätta rida över bommarna och sen komma igång i trav igen men då var avståndet längre mellan bommarna. Övningen syftade till att hästarna skulle bli uppmärksamma själva och se vart dom satte fötterna. Efter att vi hade skrittat märktes det faktiskt att de kollade lite extra vart bommarna låg och att dom behövde längra sig lite för att komma igenom.

Sen fick vi göra samma sak på en större volt i galopp och det var inga problem. Bona är bäst.

Dags för att hoppa sen, i vänster varv kom vi i galopp och vände snett igenom. Precis innan man kom ut till väggen stod ett studs med två hinder. På kortsidan var det avsaktning till trav och halvt igenom till en 5,5:a. Direkt efter den på bruten linje vände man upp till en kombination med oxer och ett galoppsprång till räcke ut mot mitten på kortsidan och därifrån skulle vi svänga höger. Sista svängen var obehaglig första gångerna, eftersom den kom verkligen precis efter hindret så de blev ett par försök med två galoppsprång i kombinationen innan jag vågade rida på ordentligt. Sista vändan vi red gick iallafall sjukt bra och 5,5:an låg på ca 1 m!! Wiii!!

Att tänka på: Slappna av, andas, låt Bona göra jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0